لغو عرضه اولیه‌ها | تکلیف شرکت‌های در شرف عرضه اولیه چه می‌شود؟

صبح روز یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) از لغو عرضه‌های اولیه تا اطلاع ثانوی خبر داد. حالا پرسش این است که با توجه به زمان مشخص برای طی شدن فرآیند عرضه اولیه، با گذشت زمان فرآیند، تکلیف شرکت‌های در شرف عرضه اولیه چه خواهد شد؟
کد خبر: ۱۲۲۳۰۵۰
|
۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۲ 21 February 2024
|
7564 بازدید
|

به گزارش بورس تابناک، صبح روز یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) از لغو عرضه‌های اولیه تا اطلاع ثانوی خبر داد.

چه شرکت هایی در شرف عرضه اولیه بودند؟ 

حالا پرسش اول این است که چه شرکت هایی در شرف عرضه اولیه بودند؟ 

بررسی ها نشان می دهد، نزدیک ترین شرکت به عرضه اولیه، شرکت گوهرفام با نماد شفام بود. قرار بود جلسه معارفه گوهرفام با نماد "شفام" ساعت ۱۰:۳۰ روز‌های یکشنبه و دوشنبه ۲۹ و ۳۰ بهمن برگزار شود که با توجه به این موضوع لغو، حالا عرضه اولیه این نماد در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. 

همچنین نماد بعدی ذوب آهن بیستون کرمانشاه با نماد فبیستون بود که قرار بود تا پایان سال عرضه اولیه شود. 

شنیده ها حکایت از آن داشت که نماد دزاگرس نیز در صف عرضه اولیه بود و احتمال عرضه اولیه آن نیز تا پایان سال زیاد بود.

با لغو عرضه اولیه ها، تکلیف این شرکت ها چه می شود؟ 

نبض بورس در این باره نوشته است: هر چند تصمیم مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه بوده است، پرسشی که مطرح می‌شود این است که طبق قانون، زمان مشخصی برای طی فرآیند عرضه اولیه در نظر گرفته شده است.  

شرکت‌ها در فرآیند ورود به بازار سرمایه باید سه مرحله را پشت سر بگذارند. این مراحل شامل؛

۱) پذیرش توسط هیات پذیرش شرکت بورس یا فرابورس، ۲) درج نماد در تابلو مورد نظر و ۳) عرضه اولیه سهام می‌شود.

با نگاهی به قوانین مربوط به این فرآیند، متوجه می‌شویم که علاوه بر مدارک و پیش شرط‌های متعدد، محدودیت‌های زمانی خاصی هم برای هر مرحله در نظر گرفته شده که بر اساس این محدودیت‌ها، در صورتی که یک شرکت نتواند شرایط گام بعدی را بموقع فراهم کند، باید مجددا کل فرآیند را از ابتدا پشت سر گذارد. این روند باعث می‌شود تا اطلاعات شرکت‌ها در زمان ورود به بازار سرمایه به روز باشد.

محدودیت‌های زمانی شامل موارد زیر است؛

۱) بعد از پذیرش، شرکت حداکثر شش ماه فرصت دارد تا مقدمات درج نماد را فراهم کند. درصورت اتمام این مهلت، شرکت می‌تواند یک مرتبه درخواست تمدید مهلت بدهد که در صورت تایید هیات پذیرش، این مهلت بر اساس قوانین بازار مربوطه تمدید خواهد شد (برای بورس این مهلت ۳ ماه خواهد بود)

۲) شرکت‌ها بعد از درج نماد باید طی حداقل ۵ روز و حداکثر ۶ ماه (برای فرابورس حداکثر ۴ ماه) نسبت به عرضه سهام خود اقدام کنند. اگر شرکت در این مهلت موفق نشود، سهام خود را عرضه کند، می‌تواند یک بار درخواست تمدید مهلت بدهد که در صورت تایید، این مهلت بر اساس قوانین بازار مربوطه تمدید خواهد شد. (برای بورس این مهلت حداکثر ۲ ماه است)

۳) در صورت عدم توانایی شرکت، در تمام کردن این فرآیند و اتمام مهلت قانونی، امکان عرضه اولیه سهام وجود نخواهد داشت و کل فرآیند پذیرش باید مجددا انجام شود.

 

در نتیجه با توجه به این موارد، احتمالا شرکت‌هایی که بیشتر از ۸ ماه از درج نماد آن‌ها گذشته از لیست عرضه اولیه‌های احتمالی حذف می‌شوند! و این نکته‌ای است که باید به آن توجه شود و احتمالا به شرکت هایی که در این شرایط قرار می گیرند، مهلت دوباره برای عرضه اولیه داده شود. 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
توقف عرض اولیه و محدود کردن بازارگردانها در فروش تاثیر چندانی در رشد بورس ندارد این تصمیمات لحظه ای باعث بی اعتمادی فعالان بازار میشود سازمان بورس باید تا حد امکان از متلاطم کردن بازار با تصمیمات متعدد و آنی خودداری کند
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
وقتی مشاوران اقتصادی رییس جمهور که بورس رو از اساس قمار و تورم زا میدونن وضعیت همین خواهد بود. نماد اقتصاد و رشد و بالندگی اقاصادی کشور تا خرخره در لجن فرو رفته و هیچ امیدی به نجات بورس و اقتصاد کشور نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
اعتماد ؟ مگر اعتمادی مونده؟
بورس برای دولت حکم کشتارگاه رو داره. ابتدا گله رو پروار میکنن بعد یهو سر میبرن
هم دولت قبل و هم دولت فعلی دقیقا این کار رو کردن.
در دولت قبل یه مقدار گوشت به ملت عادی رسید ولی در این دولت نیمه اردیبهشت در یک جلسه خصوصی با صندوق ها و حقوقی ها دولت یک جا کل مردم رو فدای سود بزرگان بورس کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
من بیش از ده سال است در بورس هستم الانم ۸ ملیارد در بورس دارم ولی به تدریج دارم پولم را از بورس خارج می کنم چون این دولت دنبال قیمت گزاری دستوری است و قیمت گزاری دستوری در مرحله اول سود شرکتها را صفر می کند اما دولت سال دیگر به قیمتگزاری دستوری ادامه دهد شرکتها بدهکار و ورشکست و در نهایت تعطیل می شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
وقتی رئیس بانک مرکزی سویفت ایرانی می خواهد یعنی فاتحه مردم مدتهاست خوانده شده، شما چه انتظاری از بورس دم مرگ دارید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
عرضه اولیه ها، محلی برای سفته بازی و دلالی ایجاد کرده.
معمولا با سفته بازی از 50 تا 100 درصد رشد قیمت دارند و بعد وارد چرخه نزول و ... می شوند.
روش های عجیب و غریبی هم برای خرید از صف خرید انها وجود دارد. (ناظران اینجا در خواب نازند)

در زمان افول و سقوط مدت دار بورس، عرضه اولیه ها هم بخشی از نقدینگی رو جذب می کنند و ...

قرار بود وضعت بورس دو روزه بهبود پیدا کند اما دو سال گذشته و وضعیت بدتر شده.
متاسفانه با این کار، این پیام رو به مردم می دهند که سرمایه رو در بازار طلا و ارز و مسکن وارد کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
سال 99 با دلار 18 تومنی شاخص بورس 2 میلیون 100 بود
امروز با دلار 57 تومنی شاخص بورس 2 میلیون 50 هست
تا اینجا یعنی ارزش بورس ایران در 3 سال و 6 ماه به یک سوم کاهش یافته

ولی همین شاخص 2 میلیون هم دروغه. من میتونم بیش از 50 تا سهم بزرگ رو مثال بزنم که قیمتشون هنوز به نصف سقف 99 نرسیده ولی شاخص به دورغ روی 2 میلیون واحد عددسازی شده
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
تجربه نشان داده که بوزس بجز اتلاف سرمایه مردم حاصلی نداشته و فقط سفره ای بوده برای کارکنان آن ، بنابراین کلا جمع بشه بنفع همه است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
یکی از دلایلی که اقتصاد ایران مقابل تحریمها مقاومت کرد بورس بود اما اگر بورس جمع شود که این دولت هم دارد همین کار را می کند اقتصاد ایران با موج بعدی تحریم فروخواهد ریخت چون اولا بورس ضربه گیر قیمت دلار بود و از فرار سرمایه ها تا حدی جلوگیری می کرد و کارخانجات بزرگ از ان تامین مالی می کردند دوم اینکه با گردش آزاد اطلاعات و فروش محصولات کارخانه ها با قیمت بازار از فساد جلوگیری می شد بدون بورس ابعاد فساد بسیار بزرگتر می شود و تحریم و فساد اقتصاد ایران را نابود خواهند کرد
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
وقتی قراره بورس بریزه الکی جلسه میگیرن و میگن حمایت میکنیم که مردم سهام را قیمت بالا بخرند وقتی هم به کف میرسه با خبرهای این مدلی مردم بترسند و سهامشون را بفروشند من که توی این قیمت ها خریدارم.هر چه بادا باد.
جانباز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
بهترین تصمیم سالهای اخیر در بورس بود ضمنا با ممنوع کردن وکنترل بازار گردانه تلنگری بر بی رحمی بازار گردانها وحقوقیها بود تا از تبانی وزمین زدن س مایه داران بورس مخصوصا سهامداران خرد پرهیز کنند بلاخره آژیر خطری برای خلافکاران به صدا درآمد ممنون از این تصمیمات ادامه داشته باشه اعتماد سازه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟